Fjernkontroll til garasjeporten

Slik velger du riktig garasjeportåpner

Garasjeportmål

Høyde på porten

Bredde på porten

Areal på porten (Bredde x høyde)

Vekt på porten

Overhøyde: Distanse fra toppen av porten til toppen av det innvendige taket.

Sideklaring: Distanse fra sidene til porten til nærmeste innvendige vegg.

Det er flere ting som er viktig å huske på når du skal kjøpe garasjeportåpner. Her er en oversikt over de viktigste.

Uansett hvilken portåpner du skal ha er du avhengig av å ha god oversikt over garasjeporten den skal kobles til. Hvilken åpner du kan velge avhenger både av størrelsen og vekten på porten, i tillegg til en rekke mål av garasjen.

Skal du kjøpe garasjeport? Her kan du lese om de forskjellige typene garasjeporter på markedet.

Med en liten garasjeport kan det holde med en motor på 500 Newton (måleenheten som brukes for garasjeportåpnere). Hvis du derimot har en dobbelgarasje, må du ha en langt større motor. Før du begynner å vurdere portåpnere burde du ta viktige mål av garasjeporten (se faktaboks).

Heisehastighet

Ekstrafordeler

Myk start og stopp: Ingen rykk og napp når porten er i bevegelse.

Stillegående: Flere portåpner-produsenter reklamerer med lavt støynivå.

Selvjusterende kraftbegrensning: Åpneren bruker ikke mer kraft enn nødvendig for å åpne og lukke porten.

Automatisk og strømsparende lys: Lampen i garasjeåpneren sparer strøm ved å kun være på når den oppdager bevegelse.

Innbruddssikring

Utkoblingsmekanisme: Garasjeåpner oppdager hvis noe hindrer at den lukker seg, og den kobles da ut. På den måten er det ingen fare for at noe blir klemt under åpning og lukking av porten.

En av de største forskjellene på produktene på portåpner-markedet er heisehastighet. Hastigheten måles som oftest i millimeter i sekundet, hvor de tregeste heiser rundt 120 mm/s, mens 220 mm/s er blant de raskeste. På en standard garasjeport på rundt 2,20 meter vil dette tilsvare en forskjell på rundt åtte sekunder ved hver åpning.

Hvis garasjen din har lite plass, eller du bruker taket i garasjen til lagringsplass, kan en rulleport være det rette for deg. I motsetning til en vippe- eller leddport vil en rulleport bruke kun en liten del av takplassen til å oppbevare garasjeporten når den er åpen.

Istedenfor å bruke taket som oppbevaringssted når porten er opp, rulles den opp i en beholder som befinner seg rett over portåpningen. For å få plass til denne oppbevaringsboksen krever rulleporter ofte mer overhøyde og sideklaring enn en vanlig garasjeport. Hvis det ikke er nok overhøyde eller sideklaring, er det mulig å få toppakningen på utsiden av garasjen.

Motor

For de aller fleste som skal kjøpe garasjeportåpner vil valget falle på belte- eller kjededrift. Et annet alternativ er akslingsmotor, også kalt skrudrift. Dette betyr simpelthen at porten heves ved at motoren roterer. Dette gjør at garasjeporten ikke er koblet til et belte eller et kjede. Akslingsmotorer er ikke vanlig i Norge og vi fokuserer på belte/kjededrift.

Her er en kort oversikt over fordeler du får med de fleste portåpnere.

  • En garasjeportåpner gir mindre slitasje for garasjeporten når den åpnes ettersom den sørger for jevne og dempede bevegelser.
  • Ettersom du ikke trenger håndtak eller dørlås, er det vanskeligere å bryte seg inn i garasjen.
  • I et land som Norge hvor det store deler av året er surt, kaldt og vått, gir det mye komofort for pengene når du slipper å gå ut av bilen for å åpne garasjeporten.
Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook, Twitter

Tjenester

Garasjetilbud.no gir deg en enkel og kostnadsfri måte å innhente tilbud på garasje eller carport tilpasset dine behov.

Få uforpliktende tilbud