Ved å installere kodetastatur på garasjeporten får du mye fleksibilitet og sikkerhet med på kjøpet.

Kodetastatur for åpning av garasje

Å montere et kodetastatur på garasjeporten kan være praktisk. Slik finner du fram i jungelen!

Med kodelås på garasjen din får du større fleksibilitet sammenlignet med å bruke nøkler til å åpne og låse garasjen. Du slipper å ha mange eksemplarer av nøkler dersom dere er flere som skal ha tilgang til garasjen, enten det gjelder husstandsmedlemmer eller gjester.

Som med det aller meste annet av tekniske duppeditter er det også innenfor dette segmentet en god del å velge mellom.

Hvordan fungerer kodelåsene?

Hovedprinsippene for kodelåsene til garasjeportene er at man har en styringsboks på innsiden av garasjen som bestemmer om porten skal åpnes eller ikke. Denne boksen er koblet til et tastatur på utsiden av garasjen. I nyere modeller er det ganske vanlig at tastaturet og styringsboksen er trådløst tilkoblet hverandre, men fremdeles er det en del modeller på markedet der tilkoblingen skjer ved hjelp av kabel.

De trådløse modellene er de letteste å montere på egen hånd, men til gjengjeld er de kablede modellene ofte mer stabile enn de trådløse. Spesielt dersom du har tykke betongvegger i garasjen din kan det gi noe ustabil trådløs tilkobling med de billigste trådløse modellene.

Velger du en kodelås med kabel, er det viktig å sjekke på forhånd om det følger med en kabel i pakken. Ofte er dette ekstrautstyr som må kjøpes ved siden av.

Hvor trygge er kodelåsene?

Kodelåsene som selges i dag er nesten uten unntak krypterte. Det vil si at kodetastaturet er paret med styringsboksen på innsiden, og at det ikke er mulig å rive ned tastaturet på utsiden og «tyvkoble» det med et annet tastatur.

På den måten er kodelåsene minst like sikre som tradisjonell nøkkel.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook, Twitter

Tjenester

Garasjetilbud.no gir deg en enkel og kostnadsfri måte å innhente tilbud på garasje eller carport tilpasset dine behov.

Få uforpliktende tilbud