Bilde av en dobbel industriport.

Hvordan velge industriport

For bedrifter som har mye trafikk i løpet av dagen vil det å gå for industriporter være det beste valget. Men hvilke hensyn bør ta når du velger industriport?

Bilde av Kim Arne Hammerstad

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Oppdatert: 18. mars 2021

Et mål med å investere i industriport må være at man ønsker at man skal få mest mulig for pengene. Når det kommer til industriporter er det derfor to regnestykker du bør gjøre grundig før du bestemmer deg for hvilken port du skal gå for: Hvor stor engangssummen er for porten og hvor stor du forventer at totalsummen vil bli.

Engangssummen – det du betaler nå

Engangssummen er relativt enkel å forholde seg til: Den baserer seg på hvor mye du betaler for selve industriporten og eventuelt monteringen av den. Her er huskeregelen enkel: Jo mer du gjør selv, jo lavere vil engangssummen være.

Likevel er det noen andre faktorer som kan drive engangssummen opp og ned. Den viktigste faktoren for hvordan du kan drive den ned hjelper vi deg med på denne siden – nemlig å la leverandørene konkurrere om deg slik at du får best pris.

Blant det som kan drive opp prisen på industriporten finner vi følgende:

  • Vil du at porten skal være motorisert? De fleste foretrekker det, og vanligvis utgjør det en ekstrautgift på rundt 7000 kroner.
  • En gangdør i porten kan være med på å forlenge levetiden på de mekaniske delene av porten dersom det er mye trafikk inn og ut av den. Det avlaster nemlig mekanisk åpning og lukking. Til gjengjeld betyr installasjon av gangdør i en industriport at prisen øker med mellom 7 000 og 9 000 kroner per dør.
  • Hvilket låssystem ønsker du å installere? Hva du lander på her bør være basert på hvor mange som skal ha tilgang til å åpne industriporten din og om det er mange eksterne som trenger tilgang til den. Hvis det siste er tilfelle, kan gjerne et kodesystem være lurt – dette er ofte litt dyrere løsninger.
  • Trenger du varsellys? Spesielt dersom det er mye trafikk av store kjøretøy inn og ut porten er varsellys praktisk for å varsle folk på utsiden at det er et kjøretøy på vei ut av porten. Hvis det er uoversiktlige omgivelser rundt porten, kan dette også være noe som øker trafikksikkerheten på arbeidsplassen din.
  • Vil du ha samme farge på porten som bygget ellers? Dersom fargen ikke er en av standardfargene, vil det koste noe ekstra å få den i fargen du ønsker.

Totalkostnadene

Det er viktig å tenke på at sammenlignet med en privat garasjeport er industriporter i mye mer bruk, noe som gjør at slitasjen på enkelte deler av porten er langt større. Rullehoder og fjær er det som er mest utsatt, og disse må gjerne byttes ut med jevne mellomrom.

Derfor bør du bruke litt tid på å sjekke tilgjengeligheten og prisen på ekstradelene for portene du har i kikkerten. Nettopp her kommer poenget med å ikke bare regne på innkjøpsprisen, men også totalkostnaden til porten, til nytte. Billige industriporter kan gjerne ha dyre ekstradeler som gjør at totalkostnaden likevel blir høy. Det samme gjelder at de billige portene ofte har lavere kvalitet og dermed trenger utskiftning av deler oftere enn de mer kostbare modellene.

Noen leverandører tilbyr også serviceavtaler som gir ubegrenset service i en gitt periode. Dette fungerer nesten som en forsikring og kan være en grei måte å ha forutsigbare utgifter knyttet til vedlikeholdet av porten.

Få tilbud på industriport